Gold medal at the 2021 New York competition
Olivoljan kommer från en liten olivlund i Provence. Olivlunden är lite mer än fyra hektar och består av nästan 1 500 träd med olivsorterna Aglandau, Frantoio och Bouteillan. Oliverna handplockas och pressas sedan vid olivkvarnen i Volx, Luberon, bara några timmar efter skörd. Genom att pressa oliverna så snart efter skörd erhålls en extra jungfruolivolja av högsta kvalitet. 500 ML
OLIVSORT: 100% Aglandau.
Gaec La Boire på mogna oliver: Fruktig är en balanserad och fruktig olivolja med toner av grön och mogen banan, gröna blad och torkad frukt. I munnen är den balanserad med en antydan av bitterhet och skärpa.
SMAKNOTER: Komplex fruktighet av frukt och vilda blommor. Doft av mogen kvitten, aprikos, äpple, päron och blommor. I munnen är den grön med toner av stjälk och vilda blommor. I avslutningen ökar pepprigheten gradvis, med inslag av maskros.